Havermout 2.0

Dit is havermout 2.0. Ontbijt waar je "u" tegen zegt. Deze wil je, want je kunt niet wáchten om het krokante laagje chocolade te breken. Dan begint het feest, want dit is zo lekker! Hoe iets eenvoudigs zo heerlijk kan zijn ontdek je binnenkort. Dus bekijk snel het recept!

Havermout met een krokant dakje van chocolade



Dit heb je nodig voor 2 potjes of bakjes havermout 2.0

300 ml amandelmelk (ongezoet)
75 gram havermout
60 gram pure chocolade van 85% cacao
4 eetlepels honing
snufje zout
wat geroosterde, gehakte hazelnoten

Zo maak je havermout met een krokant dakje van chocolade

1. Kook de havermout in de amandelmelk met een snufje zout, al roerend gaar.
2. Laat wat afkoelen en meng de honing erdoor.
3. Smelt de chocolade (au bain-marie).
4. Vul nu de potjes of bakjes afwisselend een laagje havermout en een dun laagje chocolade. Zorg dat je voldoende chocolade overhoudt om de bovenkant van een laagje chocolade te voorzien.
5. Laat verder afkoelen, dek af en zet in de koelkast tot de volgende ochtend.
6. Bestrooi, voordat je het gaat eten, nog met wat geroosterde en gehakte hazelnoten .
7. Geniet!

Misschien vind je dit ook lekker:
Bananen Haver Pannenkoekjes
Meer recepten vind je hier, in het Bij Lon receptenregister!