Italiaans Gehaktbrood


Deze Italiaanse versie van gehaktbrood, is een variant op mijn kruidige gehaktbrood met feta. Ik bedacht een heerlijke versie met pesto, mozzarella en verse Italiaanse kruiden. Voor mij is dit een echt 'af en toe gerecht', want het is wel een caloriebom. Wat ik zo handig vind aan dit gehaktbrood is dat je het eet als het nog lauwwarm is, of helemaal koud. Een gerecht wat je mooi kunt voorbereiden. Je bakt het Italiaanse gehaktbrood in de oven. Super handig, want dan heb je je handen weer vrij om in de tussentijd iets anders te doen. Laat het me weten als het je heeft gesmaakt! Deel bijvoorbeeld je foto van dit gerecht via social media en tag me. Super leuk om te zien wat jullie allemaal hebben gecreëerd.
Italiaans gehaktbrood


Wat het je nodig voor ongeveer 6 personen?

600 gram (bio) half-om-halfgehakt
1 rol mozzarella, uitlekgewicht 200 gram
2 eieren
1 blikje tomatenpuree
3 eetlepels rode pesto
2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
paneermeel
zout en peper
Verse, gewassen, kruiden:
2 takjes rozemarijn, naaldjes afgerist en fijngehakt
1 takje oregano, je gebruikt alleen de blaadjes
afgeriste naaldjes tijm, ongeveer 1 eetlepel
5 saliebladeren, in kleine reepjes gesneden

verder nodig:
bakpapier

Hoe maak je Kruidig Gehaktbrood met Feta?

1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. (hetelucht)

2. Meng het gehakt met alle ingrediënten, behalve de mozzarella en pesto. Maak er een stevig geheel van door toevoeging van het paneermeel.

4. Pak iets minder dan de helft van het gehaktmengsel en druk het plat op een met bakpapier beklede bakplaat.

5. Leg in het midden de rol mozzarella en bedek de bovenkant van de rol met de rode pesto.

6. Het overgebleven gehakt maak je nu ook plat (op bijvoorbeeld een snijplank of een bord) en deze leg je als een dakje over de mozzarella. Druk de randen heel goed aan. Duw het gehakt met je handen voorzichtig in de vorm van een rond brood. Zorg dat nergens een opening is waar de mozzarella uit kan komen. Je zult zien dat er straks veel vet en toch een beetje mozzarella uitloopt, tijdens het bakken. Dit is onvermijdelijk. De meeste mozzarella blijft er gelukkig gewoon inzitten.

7. Schuif de bakplaat met het gehakt de oven in. Bak in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Eet lauwwarm of laat het helemaal afkoelen voordat je het Italiaanse gehaktbrood aansnijdt. Heb je nog iets over, bewaar het dan in de koelkast voor de volgende dag. Eet smakelijk!

De versie met feta ook eens proberen? Hier vind je het recept voor dit kruidige gehaktbrood

Nog meer inspiratie! Klik de foto voor het recept:
Homemade Spaghetti Bolognese

Andere Bij Lon recepten vind je hier, in het receptenregister!