Fusilli met Pompoen en Spek

Fusilli met Pompoen is overheerlijke comfort food, terwijl je ongemerkt per persoon wel een halve pompoen naar binnen werkt. Dat is weer mooi meegenomen. Het smaakt zoet door de pompoen en zout door het spek. Mmmm...dat is een gewilde combi. Probeer het maar. Ik hoop dat je ervan geniet! En als dat zo is, laat het me dan vooral weten. Ik vind het leuk om van je te horen. Wens je een fijne dag!

Fusilli met Pompoen en Spek

Dit heb je nodig voor 2 borden Fusilli met Pompoen en Spek

1 kleine, biologische pompoen
150 gram volkoren fusilli
1 kippenbouillonblokje  (liefst zonder E621 of gistextract)
500 ml water
100 gram spekblokjes
2 rode uien, gepeld en in stukken gesneden
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
peper
eventueel wat geraspte, belegen, kaas


Zo maak je Fusilli met Pompoen en Spek

1. Snijd de pompoen in tweeën, haal de zaden en draden eruit (dit doe ik meestal met een ijsschep) en snijd er repen van. Deze repen schil je en snijd je in niet al te kleine blokjes. 
2. Breng een pan met water met het verkruimelde bouillonblokje aan de kook. Hierin kook je de blokjes pompoen gaar in ongeveer 15 minuten.
3. Breng alvast water aan de kook voor de pasta en bereid het volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Doe de spekblokjes, zonder olie of boter, in de pan en bak ze op middelmatig vuur een beetje bruin.
5. Voeg dan de gesneden rode uien en het uitgeperste teentje knoflook toe en bak deze op zachter vuur mee, onder regelmatig roeren. 
6. Zodra de pompoen gaar is, giet je de bouillon af en prak je de pompoenblokjes met een vork fijn.
7. Giet de beetgare pasta af en roer door het spek-ui-mengsel in de pan. Voeg dan de pompoenpuree toe en roer goed door. Breng op smaak met wat peper (zout is niet nodig) en bestrooi eventueel met geraspte kaas. Eet smakelijk! 


Misschien vind je dit ook lekker:

Risotto met Broccoli en Mozzarella
Zin in meer lekkere recepten? Kijk dan hier, in het Bij Lon receptenregister!