Pastinaaksoep met Zoete Aardappel en Kip

Al dat geregel voor de Kerst, ben je er ook zo druk mee? Vergeet niet voor jezelf te zorgen. Maak dit heerlijke pastinaaksoepje met zoete aardappel en kip. Makkelijk en vol vitamientjes. Heerlijk als lunch. Dan kun je er weer even tegen.




Nodig voor 3 flinke kommen Pastinaaksoep met Zoete Aardappel en Kip

1 liter groentebouillon
400 gram pastinaak, geschild en in stukken gesneden
370 gram zoete aardappelen, geschild en in stukken gesneden
180 gram kipdijfilet

Zo maak je deze pastinaaksoep

1. Breng de groentebouillon aan de kook in een grote pan.
2. Kook hierin de pastinaak, zoete aardappelen en kipdijfilet in ongeveer 20 minuten gaar.
3. Haal de gare kipdijfilet uit de pan en snijd in stukjes.
4. Pureer de soep en doe de gare stukjes kipdijfilet terug in de pan.
5. Laat nog even goed doorwarmen. Schep in de kommen en serveer. Eet smakelijk! 


Misschien vind je dit ook lekker:
Aardappel-Preisoep met Ham


Meer recepten vind je hier, in het Bij Lon Receptenregister!