Chinese Groenteschotel met Garnalen

Ook dit is weer zo'n makkelijk recept. Deze Groenteschotel met Garnalen is ontstaan omdat ik ontzettend veel zin had in Chinees, maar wel zelf wilde koken. Het resultaat mag er zeker zijn en dit gerecht zetten wij dus regelmatig op tafel. Heerlijk met rijst.

https://bijlon.blogspot.com/2019/05/chinese-groenteschotel-met-garnalen.html


Dit heb je nodig voor ongeveer 3 personen

1 prei, gewassen en in ringen gesneden
1 rode puntpaprika, gewassen, kop en zaadlijsten verwijderd en in stukjes gesneden
handvol champignons, schoongemaakt en in plakken gesneden
1 flinke wortel, geschild en in kleine stukjes gesneden
2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
'duimpje' verse gember, geschild en in zeer kleine stukjes gesneden/gehakt
pakje/zakje panklare diepvriesgarnalen (250 gram), ontdooid en afgespoeld
4 eetlepels zoute sojasaus
maizena
flinke scheut water
olie naar keuze (ik gebruikte rijstolie)


Zo maak je Chinese Groenteschotel met Garnalen

1. Verhit een pan en doe er een scheutje olie in en dan direct de garnalen.

2. Schep de garnalen even om en voeg alle ingrediënten toe, behalve de sojasaus, maizena en water.

3. Roer alles goed door en voeg een flinke scheut water (het mag echt wel een klein beetje 'zwemmen', dan heb je straks voldoende saus) toe en de sojasaus.

4. Laat aan de kook komen en zet het vuur zacht. 

5. Zodra alles gaar is, schep je in een kopje of bakje wat maizena en voeg je er een scheut koud water aan toe. Roer het goed door, totdat het een papje is. Voeg dit papje al roerend toe aan de Chinese Groenteschotel met Garnalen. Kijk of het voldoende bindt. Is het nog niet echt een saus, is het naar jouw idee nog te dun, voeg dan op dezelfde manier nog wat maizena toe totdat je tevreden bent met het resultaat. Laat nog heel even pruttelen en serveer.

Dit gerecht smaakt heerlijk met rijst. Geniet ervan!


Misschien vind je dit ook lekker:

Pittige Bami met Garnalen

Kijk hier naar meer lekkere recepten in het Bij Lon Receptenregister