maandag 25 maart 2019

Bananen Haver Pannenkoekjes

Maak je deze pannenkoekjes van havermeel en banaan als ontbijt, dan begin je je dag feestelijk. Heb je 's morgens weinig tijd, dan maak je ze de avond ervoor en bewaar je ze tot de volgende ochtend in de koelkast. Wat nog een leuke bijkomstigheid is: het is een gezondere keuze dan een "gewone" pannenkoek. Bovendien hoef je deze niet meer te zoeten, want door de banaan is het al lekker op smaak. Rood fruit past er perfect bij. Ben jij een zoetekauw, probeer ze dan eens met wat rijststroop. Dus...maak ze maar snel. Het is supermakkelijk! Geniet ervan.

Bananen Haver Pannenkoekjes



Dit heb je nodig voor 2 personen, 6 pannenkoekjes

2 middelgrote bananen
55 gram havermeel
2 eieren
klein theelepeltje wijnsteenbakpoeder of gewone bakpoeder
zout
kokosolie

extra nodig: staafmixer

Zo maak je Bananen Haver Pannenkoekjes

1. Pel de bananen, breek ze in stukken en doe ze in een maatbeker of kom. Pureer het met de staafmixer.
2. Klop de eieren los en roer met een garde de eieren door de bananenpuree.
3. Roer, beetje bij beetje, het havermeel erdoor.
4. Voeg al roerend een snuf zout toe aan het mengsel en meng als laatste het wijnsteenbakpoeder erdoor.
5. Zet een koekenpan op het vuur en laat er een beetje kokosolie in smelten. Giet beslag voor 3 kleine pannenkoekjes in de pan. 
6. Zet het vuur lager en houd de pannenkoekjes goed in de gaten. Voelen ze al wat stevig aan en is de onderkant bruin genoeg, draai ze dan om. Bak ook deze kant goudbruin.
7. Maak op die manier nog 3 pannenkoekjes.
8. Eet ze als ontbijt met rood fruit, naturel of met rijststroop. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker:

Smoothiebowl met Passievrucht en Bosbes
Meer overheerlijke recepten vind je hier, in het Bij Lon Receptenregister!