maandag 17 september 2018

Bananenbrood met Hazelnoot en Kokos

Een voedzaam bananenbrood. Daar had ik zin in, dus ik ben weer aan het 'knutselen' geslagen en bedacht dit recept. Voor het voedzame, voegde ik er ook hazelnoot en geraspte kokos aan toe. Vanille natuurlijk ook, maar dan voor de smaak. Ik vind het heerlijk om na het sporten een plakje van dit bananenbrood te eten. Of ik eet het als gewoon tussendoortje, eventueel besmeerd met wat kokosolie. Het ruikt zo lekker in huis als je dit bananenbrood bakt. Gezellig! Alleen daarom moet je het eigenlijk al proberen. Voor dit recept gebruikte ik trouwens een keukenmachine.

https://bijlon.blogspot.com/2018/09/bananenbrood-met-hazelnoot-en-kokos.html



Dit heb je nodig voor een Bananenbrood met Hazelnoot en Kokos

3 rijpe bananen, gepeld
300 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram gepelde hazelnoten, grof gehakt
2 eieren
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels dadelstroop
2 eetlepels geraspte, gedroogde, kokos
1 eetlepel kaneelpoeder
1/2 theelepel vanillepoeder (reformwinkel) of 1 zakje vanillesuiker
snufje zout
boter voor het invetten van de vorm, waarna bestrooid met paneermeel

verder nodig:
cakevorm van ca. 25 cm
keukenmachine

Zo maak je het Bananenbrood

1. Vet de vorm in met boter en bestrooi met paneermeel. Klop het overige paneermeel eruit.
2. Verwarm de oven (hetelucht) voor op 175 graden C.
3. Meng het zelfrijzend bakmeel met de hazelnoten, kokos, kaneelpoeder en het vanillepoeder.
4. Breek de eieren en voeg het, samen met de banaan, olijfolie en dadelstroop toe aan de keukenmachine. Hak alles fijn tot een vloeibare, gladde, massa.
5. Voeg het meelmengsel in twee keer toe. Hak het er beide keren goed door en voeg op het laatst nog een snuf zout toe. Goed mengen.
6. Je beslag is alweer klaar! Giet het in de vorm en strijk de bovenkant glad.
7. Bak het bananenbrood in ongeveer 55 tot 60 minuten gaar en goudbruin.
Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook lekker:
Krokante Muesli
Meer recepten vind je hier, in het Bij Lon receptenregister!