donderdag 28 juni 2018

Kip met Citroen en Rozemarijn

Een zomers ovengerecht van kipfilet. Dat past wel bij dit mooie weer. Citroen maakt het fris en de verse rozemarijn is een goede tegenhanger. Natuurlijk is het weer super makkelijk om te maken. Als je gerecht in de oven staat, kun je in de tussentijd bijvoorbeeld courgetti maken. Dat past er heel goed bij. Loopt het water je al in de mond?


https://bijlon.blogspot.com/2018/06/kip-met-citroen-en-rozemarijn.html



Dit heb je nodig voor 2 personen

2 kipfilets
2 takjes gewassen rozemarijn
1 bio citroen, schoongeboend
1 eetlepel olijfolie en iets meer om de ovenschaal in te vetten
1 eetlepel vloeibare honing
snufje kaneel
zout en peper


Zo maak je Kip met Citroen en Rozemarijn

1. Pers de helft van de citroen uit en doe het sap in een kommetje. Snijd de andere helft in partjes. Bewaar de uitgeperste citroenhelft.
2. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de kipfilets in de ovenschaal.
3. Meng het volgende door het citroensap: honing, kaneel, olijfolie, zout en peper. Smeer de kipfilets hiermee in.
4. Verwarm de oven voor (hetelucht) op 175 graden C.
5. Ris intussen de rozemarijnnaaldjes van de takjes en strooi het over de kip. Leg de partjes citroen her en der in de ovenschaal. De uitgeperste citroenhelft leg je ook in de ovenschaal voor wat extra smaak. Bestrooi de kip eventueel nog met wat extra zout en peper.
6. Zodra de oven voorverwarmd is, schuif je de ovenschaal de oven in. Bak de kip gaar in ongeveer 25 tot 30 minuten.

Misschien vind je dit ook lekker:
Kip in Verse Tomatensaus
Meer recepten vind je hier, in het Bij Lon Receptenregister!