woensdag 18 april 2018

Wortelsoep met Bonen en Komijn

Een heerlijke, makkelijke, maaltijdsoep maak je met wortelen en witte bonen. Het smaakt romig door de bonen, zoetig door de wortelen en warm door het gebruik van komijn. Verrassend eenvoudig, slank, vol goede voedingsstoffen en heel erg lekker!

https://bijlon.blogspot.nl/2018/04/wortelsoep-met-bonen-en-komijn.html



Dit heb je nodig voor 3 personen

450 gram wortelen (gewicht ongeschild), geschild en in stukken gesneden
250 gram gare witte bonen uit blik of pot (uitlekgewicht), afgespoeld onder de koude kraan
1 ui, gepeld en in grove stukken gesneden
750 ml groentebouillon
2 theelepels komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
olijfolie
wat gedroogde selderij

verder nodig:
staafmixer

Zo maak je Wortelsoep met Bonen en Komijn

1. Bak de ui aan in een soeppan, met wat olijfolie.
2. Doe de wortel, komijnpoeder en korianderpoeder erbij en bak even mee.
3. Voeg de witte bonen toe en dan direct de warme groentebouillon. Roer door en breng het geheel aan de kook.
4. Laat met het deksel op de pan, onder af en toe roeren, op matig vuur ongeveer 20 minuten koken.
5. Controleer of de wortelen gaar zijn. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
6. Bestrooi de wortelsoep met wat gedroogde selderij. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker:
Oosterse Broccolisoep
Klik hier voor een bezoek aan het Bij Lon Receptenregister, voor nog meer leuke recepten!