woensdag 11 april 2018

Krokante Muesli

Ben jij een muesli-eter? Ik nu in ieder geval wel. Laatst maakte ik zelf krokante muesli. Nu ben ik de klos, want ik wil het niet meer anders dan zelfgemaakt. Gelukkig is het niet zoveel werk en heb je in "no time" je voorraadje muesli weer klaar. Oh... zo lekker!

https://bijlon.blogspot.nl/2018/04/krokante-muesli.html




Je kunt na het bakken en afkoelen nog gedroogd fruit aan de muesli toevoegen. Dit heb ik zelf niet gedaan. Zo kan ik per schaaltje muesli bepalen wat ik nog toevoeg aan gedroogd fruit. Vers fruit is nog lekkerder. Eet de muesli binnen een week op en bewaar het in een luchtdichte trommel of pot.

Dit heb je nodig om Krokante Muesli te maken

200 gram fijne havervlokken
70 gram rijststroop
50 gram gepelde hazelnoten, in grove stukken gehakt
50 gram gepelde zonnebloempitten
50 gram pompoenpitten
50 gram kokosolie (extra vierge)
2 theelepels (Ceylon) kaneel

verder nodig:
bakpapier

Zo maak je Krokante Muesli

1. Verwarm de oven voor op 175 graden C (hetelucht).
2. Roer alle droge ingrediënten door elkaar.
3. Smelt de kokosolie op zacht vuur.
4. Giet de rijststroop en de kokosolie door de droge massa en roer goed door.
5. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif het de oven in en bak het in 20 minuten goudbruin. Tussentijds een keer doorroeren.
6. Haal de muesli uit de oven en laat het afkoelen op de bakplaat. Doe het in een luchtdichte pot of trommel. Geniet!

Misschien vind je dit ook heel lekker:
Zonnebloempittensnaps
Meer recepten vind je in het Bij Lon Receptenregister!