Haver-ontbijtmuffins met banaan
Luchtige muffins van haver, gezoet met banaan. Daar ga ik nog veel vaker mee ontbijten. Ook geschikt om mee te nemen. Of eet het als tussendoortje.
Voor dit recept gebruikte ik stevige, papieren, muffinvormpjes die goed op de bakplaat blijven staan. Je kunt natuurlijk ook gewoon een muffinbakvorm gebruiken, die je vooraf goed invet.
2 bananen, gepeld
3 eieren
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel (Ceylon) kaneel
1 theelepel bakpoeder
verder nodig: staafmixer
2. Pureer de bananen met de staafmixer.
3. Breek de eieren en meng ze, samen het havermeel, door de banaan. Gebruik hiervoor een garde of mixer en klop ongeveer 2 minuutjes.
4. Voeg de olijfolie, kaneel en het bakpoeder toe en klop ook dit er goed door.
5. Vul de vormpjes voor 3/4 met het beslag en schuif de muffins de oven in.
6. Bak de ontbijtmuffins in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin. Geniet ervan!
Misschien vind je dit ook lekker:
Meer recepten vind je hier, in het Bij Lon Receptenregister!
Voor dit recept gebruikte ik stevige, papieren, muffinvormpjes die goed op de bakplaat blijven staan. Je kunt natuurlijk ook gewoon een muffinbakvorm gebruiken, die je vooraf goed invet.
Dit heb je nodig voor ongeveer 8 Haver-ontbijtmuffins met banaan
150 gram havermeel2 bananen, gepeld
3 eieren
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel (Ceylon) kaneel
1 theelepel bakpoeder
verder nodig: staafmixer
Zo maak je Haver-ontbijtmuffins met banaan
1. Verwarm de oven voor op 200 graden C (hetelucht).2. Pureer de bananen met de staafmixer.
3. Breek de eieren en meng ze, samen het havermeel, door de banaan. Gebruik hiervoor een garde of mixer en klop ongeveer 2 minuutjes.
4. Voeg de olijfolie, kaneel en het bakpoeder toe en klop ook dit er goed door.
5. Vul de vormpjes voor 3/4 met het beslag en schuif de muffins de oven in.
6. Bak de ontbijtmuffins in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin. Geniet ervan!
Misschien vind je dit ook lekker:
Hazelnut Delight |