vrijdag 16 maart 2018

Snelle Bami met Biefstukreepjes

Wij zijn dol op snelle recepten. Deze bami met biefstukreepjes en sojasaus staat heel vlot op tafel. Het is zacht van smaak en smaakt vooral naar meer. Probeer het maar! 

https://bijlon.blogspot.nl/2018/03/snelle-bami-met-biefstukreepjes.html




Eet er nog wel wat groenten bij. Misschien wel een lekkere salade of Oosterse Broccolisoep vooraf.

Dit heb je nodig voor 2 personen

ca. 180 gram biefstuk, in reepjes gesneden
160 gram mie
5 bosuien, gewassen en in ringen gesneden
plakje verse gember van ca. 2 cm, geschild en fijngesneden
1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
1 eetlepel zoute sojasaus
1/2 eetlepel vissaus
1/2 eetlepel vloeibare honing
1 groentebouillonblokje (liefst zonder E621)
(rijst)olie

eventueel:
wat in ringen gesneden verse Spaanse peper
wat gefruite uitjes uit een potje of zakje


Zo maak je Bami met Biefstukreepjes

1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking, in een liter water met een groentebouillonblokje. Giet het af en laat goed uitlekken in een zeef.
2. Zet een pan op het vuur en voeg een scheutje (rijst)olie toe en dan direct de gember en biefstukreepjes. Voeg ook een theelepel Chinese vijfkruidenpoeder toe. Bak de biefstuk al roerend bruin.
3. Zet het vuur zacht. Doe de sojasaus, vissaus, honing en bosui bij de biefstuk in de pan en roer goed door.
4. Voeg de mie toe en meng alles goed door elkaar.
5. Schep de bami op de borden en bestrooi desgewenst met wat ringetjes verse Spaanse peper en gefruite uitjes. Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook lekker:
Pittige Bami met Garnalen

Meer recepten vind je in het Bij Lon Receptenregister!