vrijdag 9 maart 2018

Kipkerriesalade

Met de genen van mijn vader, is het onmogelijk om niet van kerrie te houden. Ik gebruik dit specerijenmengsel regelmatig. Kipkerriesalade... ja, dat eet ik ook graag. Op brood, of op een toastje in het weekend. Deze zelfgemaakte versie vind ik heel erg lekker. Stiekem veel lekkerder dan uit de winkel. Dus maak ik het voortaan gewoon zelf. Jij ook? Je zult zien dat het heel makkelijk is.

https://bijlon.blogspot.nl/2018/03/kipkerriesalade.html



Dit heb je nodig voor ongeveer 2 broodjes, voor de lunch

1 (bio) kipfilet van ongeveer 130 gram
1 flinke eetlepel mayonaise of fritessaus
1 flinke eetlepel Skyr
1/2 eetlepel honing
2 theelepels kerriepoeder (mild)
snufje korianderpoeder
zout en peper
eventueel wat gedroogde selderijblaadjes

Zo maak je zelf Kipkerriesalade

1. Kook de kipfilet gaar in een pan met water en een beetje zout, in ongeveer 14 minuten. Haal de kip daarna uit de pan, controleer of het echt gaar is en laat het afkoelen op een bordje.
2. Snijd de gare, afgekoelde kipfilet in kleine stukjes.
3. Meng in een kommetje de mayonaise of fritessaus, Skyr, honing, kerriepoeder, korianderpoeder, wat zout en peper.
4. Meng de saus door de stukjes kip. Bestrooi het daarna eventueel met wat gedroogde selderij. Beleg de broodjes met de salade, of eet het lekker op toastjes. De salade bewaar je afgedekt in de koelkast. Het is beperkt houdbaar. 

Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook lekker:
Paprikahummus
Voor meer recepten neem je een kijkje in het Bij Lon Receptenregister!