Bloemkool-Mosterdsoep

Weer zo'n eenvoudig soepje die je zo op tafel hebt staan. Deze keer een Bloemkool-Mosterdsoep. Zo krijg je op een makkelijke manier weer wat extra groente binnen. Serveer het als voorgerecht of combineer het met een belegd broodje. Dan maak je er een keer een makkelijke maaltijd van.

https://bijlon.blogspot.nl/2018/03/bloemkool-mosterdsoep.html



Dit heb je nodig voor ongeveer 2 liter Bloemkool-Mosterdsoep

1 flinke bloemkool, in roosjes gesneden en gewassen
1 1/2 liter groentebouillon (2 1/2 groentebouillonblokje op 1 1/2 liter water)
3 eetlepels grove mosterd
(versgeraspte) nootmuskaat
zout en peper

verder nodig:
staafmixer

Zo maak je Bloemkool-Mosterdsoep

1. Doe het water en de bloemkool in een grote pan en verkruimel de bouillonblokjes erover. Roer door en breng het water aan de kook. Kook de bloemkool, zonder deksel op de pan, in de bouillon in ongeveer 20 minuten gaar.
2. Haal de pan van het vuur en pureer de inhoud met de staafmixer tot een gladde massa.
3. Breng de soep verder op smaak met peper, wat nootmuskaat en eventueel zout.
4. Roer de mosterd goed door de soep en serveer.

Misschien vind je dit ook lekker:
Oosterse Broccolisoep
Meer recepten vind je in het Bij Lon Receptenregister!