vrijdag 16 februari 2018

Wortelpannenkoekjes

Pannenkoekjes met wortel smaken heerlijk. Dat heb ik pasgeleden ontdekt. Er lagen nog wat wortels in de koelkast en ik besloot er spontaan pannenkoekjes van te maken. Voor dit recept gebruikte ik volkoren speltmeel. Buiten de smaak van deze wortelpannenkoeken, heeft het als voordeel dat je - bijna zonder het te merken - extra groente eet. Ze smaken super lekker met een beetje dadelstroop erover. Gewone schenkstroop kan natuurlijk ook. Eet het als lunch, wanneer je iets meer tijd hebt, zoals bijvoorbeeld in het weekend.

https://bijlon.blogspot.nl/2018/02/wortelpannenkoekjes.html



Dit heb je nodig voor ongeveer 15 stuks

ca. 365 gram wortelen (ongeschild gewogen), geschild (dunschiller) en grof geraspt
150 gram volkoren speltmeel
200 ml melk
2 eieren
1/2 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
(extra vierge) (kokos)olie

Zo maak je Wortelpannenkoekjes

1. Meng de geraspte wortelen met het speltmeel en de melk in een kom.
2. Breek de eieren, voeg de inhoud toe. Doe ook het zout in de kom en roer door.
3. Voeg tenslotte het bakpoeder toe, die je er goed doorheen mengt.
4. Verhit een koekenpan op het vuur en voeg wat kokosolie toe. Schep, met bijvoorbeeld een juslepel, drie hoopjes van het beslag met wortelen in de pan. Druk ze een beetje plat met achterkant van de lepel.
5. Bak ze op zacht/matig vuur, aan beide kanten, goudbruin en gaar.
6. Haal de pannenkoekjes uit de pan en schep er weer drie hoopjes beslag in. Ga zo door totdat je alle beslag hebt gebruikt.
7. Eet de pannenkoekjes met wat (dadel)stroop of wat suiker.

Misschien vind je dit ook lekker:
Courgettepannenkoekjes