vrijdag 23 februari 2018

Pittige Pasta met Boerenkool en Rookworst

Dit gebeurt er als je nog wat ingrediënten in de koelkast hebt liggen, die echt op moeten. Er ontstaat ineens een nieuw, winters, pastagerecht. Een waar we erg blij mee zijn. Hier werd gezegd: "Het is een beetje vreemd, maar wel heel lekker. Deze houden we erin." Een goede reden om het recept op de blog te delen.

https://bijlon.blogspot.nl/2018/02/pittige-pasta-met-boerenkool-en.html



Wat heb je nodig voor 4 personen?

150 gram boerenkool, panklaar
1 prei, gewassen en in ringen gesneden
250 gram kastanjechampignons, schoongemaakt en in vieren gesneden
1 rookworst, in stukjes gesneden
1 ui, gepeld en in grove stukken gesneden
250 ml (plantaardige) room (wij kochten haverroom)
250 gram volkoren penne (pasta)
140 gram tomatenpuree
1 teentje knoflook, gepeld en in kleine stukjes gehakt
1 groentebouillonblokje
1 theelepel sambal oelek
eventueel wat geraspte parmezaanse kaas
olijfolie

Hoe maak je Pittige Pasta met Boerenkool en Rookworst?

1. Zet alvast een pan met water op het vuur, voor de pasta.
2. Bak de ui in een hapjespan met wat olijfolie goudbruin. Voeg hierna het volgende, na elkaar, toe. Bak elk ingrediënt steeds heel even al roerend mee: boerenkool, prei, champignons, knoflook en rookworst.
3. Giet de (plantaardige) room in de pan, doe er een theelepel sambal bij en de tomatenpuree. Verkruimel het groentebouillonblokje erover. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en zet het vuur zacht. Laat het ongeveer 15 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes pruttelen.
4. Intussen kook je de pasta, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Voeg de gare pasta toe aan de pastasaus en roer alles door elkaar. Schep het op de borden en strooi er desgewenst nog wat geraspte parmezaanse kaas over. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker:
Pipe Rigate Arrabiata

Meer recepten bekijken?