dinsdag 6 februari 2018

Pittige Andijviestamppot met Zoete Aardappels

Nee, ik ben niet zo heel dol op "gewone" andijviestamppot. Daarom probeerde ik het eens anders en dat pakte goed uit. Een stamppot van andijvie met zoete aardappelen, knoflook, sambal, sesampasta en nog veel meer. Eet er een gekookt ei bij, een stukje vlees of een vega-burger. Maak het nóg lekkerder door deze stamppot te bestrooien met wat gefruite uitjes!
https://bijlon.blogspot.nl/2018/02/pitige-andijviestamppot-met-zoete.html

 

Wat heb je nodig voor ruim 4 personen?

1 kilo zoete aardappelen (gewicht ongeschild), geschild in grote stukken gesneden en gespoeld
1 (niet al te grote) krop andijvie, gesneden en gewassen
1 rode paprika, gewassen, steel en zaadlijsten verwijderd en in stukken gesneden
1 grote ui, gepeld en gesneden
2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
1 groentebouillonblokje (liefst zonder E621)
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels korianderpoeder
1 1/2 eetlepel tahin (sesampasta)
1 tot 1 1/2 eetlepel zoute sojasaus
1 flinke theelepel sambal oelek
scheut kokosmelk
scheutje water
olijfolie


Hoe maak je Pittige Andijviestamppot?

1. Kook de zoete aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar, in een pan met water en een opgelost bouillonblokje.

2. Intussen fruit je de ui in een hapjespan met wat olijfolie. Voeg de komijn, koriander en sambal toe en bak al roerend mee.

3. Voeg de stukjes paprika toe en bak een paar minuutjes mee. Doe de sojasaus (naar smaak 1 of 1 1/2 eetlepel) en de uitgeperste tenen knoflook in de pan en roer door.

4. Dan kan de tahin erbij. Meng alles goed door elkaar en voeg een scheutje water toe om het iets dunner te maken.

5. Zijn de zoete aardappelen gaar, doe de andijvie er nog heel even bij in de pan, voordat je het afgiet. Dan is het net niet helemaal rauw meer.

6. Giet de aardappelen met de andijvie af. Laat goed uitlekken. Stamp fijn met de pureestamper.

7. Als je alles hebt fijngestampt, kan het tahinmengsel erbij. Roer het er goed door. Maak de stamppot smeuïg met een scheut kokosmelk. Meng het erdoor en kijk of het niet te droog is. Anders voeg je nog wat extra kokosmelk toe. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker:
Zoete Aardappel-Preisoep

Meer recepten bekijken? Klik hier om naar het Bij Lon receptenregister te gaan!