dinsdag 27 februari 2018

Muesliblokken met Banaan en Dadels

Net als de meeste mensen heb ik 's middags zin in een lekker tussendoortje. Niet alleen lekker, maar ook voedzaam, als het even kan. Wist je dat het heel makkelijk is om zelf mueslirepen te maken? Ik heb ze alleen in blokken gesneden, eigenwijs als ik was. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon in repen snijden, zo groot als je zelf wilt. Ze zijn heel lekker geworden, vind ik. Houd je niet van kardemom, dan kun je gerust kaneel gebruiken.

https://bijlon.blogspot.nl/2018/02/muesliblokken-met-banaan-en-dadels.html



Wat heb je nodig voor ongeveer 12 Muesliblokken? 

200 gram havermout
130 gram gepelde zonnebloempitten
40 gram kokosolie, extra vierge (en iets extra voor het invetten van de vorm)
1 banaan, gepeld
4 dadels zonder pit
1/2 theelepel vanillepoeder (geen vanillesuiker) (gemalen vanille, kunt je kant-en-klaar kopen in een reformwinkel)
flinke snuf kardemompoeder 
snufje zout

verder nodig:
keukenmachine
bakpapier

Hoe maak je Muesliblokken met Banaan en Dadels?

1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. (heteluchtoven)
2. Smelt de kokosolie, in een pannetje, op zacht vuur.
3. Snijd de dadels in kleine stukjes en breek de banaan in stukken.
4. Doe alle ingredi├źnten in de keukenmachine en hak alles niet al te fijn. Zorg dat het goed gemengd is.
5. Vet een ovenschaal in (de mijne is ongeveer 24 x 15) met een beetje kokosolie en bekleed de schaal met bakpapier.
6. Verdeel het mueslimengsel over de schaal en druk het stevig en gelijkmatig aan met de bolle kant van een lepel.
7. Schuif de schaal de oven in en bak het ongeveer 30 minuten.
8. Haal de schaal uit de oven. Doordat je bakpapier hebt gebruikt, haal je de koek er nu makkelijk uit. Leg het op een snijplank en snijd met een scherp mes in blokken of repen. Dit doe je als ze nog warm zijn. Laat de blokken of repen afkoelen op een rooster. Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook lekker:
Kokosblokken met Chocoladetopping
Meer recepten vind je in het Bij Lon Receptenregister!