dinsdag 13 februari 2018

Bruine Bonensoep met Rookworst

We hadden zin in een stevige maaltijdsoep. Al tijden wilde ik bruine bonensoep maken. Eindelijk! Dit is mijn eigen versie. Ja, het is hier goedgekeurd door het belangrijkste jurylid in huis. Anders komt het natuurlijk niet op de blog, haha. Dit gaan wij deze winter zeker nog een aantal keren eten. Heerlijk! Een deel heb ik ingevroren, voor een andere keer. Dat vind ik handig voor als ik weinig tijd heb of geen zin om te koken. 


https://bijlon.blogspot.nl/2018/02/bruine-bonensoep-met-rookworst.html



Dit heb je nodig voor 4 personen

465 gram (uitlekgewicht) gare, bruine, bonen uit pot
1 prei, gewassen en in dunne ringen gesneden
2 grote uien, gepeld en in grove stukken gesneden
1 wortel, geschild en in kleine stukjes
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
1 liter runderbouillon
1 rookworst
140 gram tomatenpuree
2 kruidnagels
1 laurierblad
wat verse peterselie, gewassen en gesneden
peper
olijfolie

Zo maak je Bruine Bonensoep met Rookworst

1. Bak de ui bruin in een grote pan met een scheutje olijfolie. Voeg dan de prei en knoflook toe. Bak even mee.
2. Doe de tomatenpuree bij het mengsel in de pan. Bak al roerend een paar minuten. Dan wordt de puree wat zoeter.
3. Giet de warme runderbouillon in de pan. Voeg ook de wortel en bruine bonen toe. Doe de kruidnagels en het laurierblad erbij. Alles goed doorroeren en aan de kook brengen.
4. Leg het deksel op de pan, maar sluit het niet helemaal af. Kook op zacht vuur 15 minuten, onder regelmatig roeren.
5. Snijd de rookworst in plakjes. Voeg ze toe aan de soep. Kook de soep met de worst nog eens 15 minuten, onder regelmatig roeren, op zacht vuur.
6. "Vis" de kruidnagels en het laurierblad uit de pan.
7. Voeg wat peper toe aan de soep en roer door.
8. Schep de soep in kommen of diepe borden en bestrooi met wat verse peterselie.

Misschien vind je dit ook lekker:
Puntpaprika-Linzensoep