vrijdag 19 januari 2018

Frisse Doperwtendip met Knoflook

Met deze overheerlijke doperwtendip kun je verschillende kanten op. Je kunt het eten als snack, om je tortillachips of stukjes rauwkost in te dippen. Smeer het op een stukje stokbrood of schep wat over je salade. Op een broodje hamburger is ook een optie, in plaats van mayo. Hoe dan ook, deze frisse dip heb je supersnel op tafel staan!

https://bijlon.blogspot.nl/2018/01/frisse-doperwtendip-met-knoflook.html




Wat heb je nodig voor een bakje Frisse Doperwtendip?

150 gram doperwten of tuinerwten, uit de diepvries
rasp en sap van 1 kleine bio citroen (Bio, onbehandeld, omdat je de schil ook gebruikt.)
2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
1 eetlepel honing
2 eetlepels olijfolie
zout en peper

verder nodig:
staafmixer

Hoe maak je Frisse  Doperwtendip?

1. Spoel de bevroren doperwten af, in een zeef, onder de warme kraan, totdat ze ontdooid zijn. Laat goed uitlekken.
2. Doe de doperwten in een maatbeker, samen met rasp en sap van de citroen, de knoflook, olijfolie, honing, wat zout en peper.
3. Maal met de staafmixer alles fijn, tot een zo egaal mogelijke massa. Proef of het goed op smaak is. Voeg desgewenst nog wat zout toe. Direct serveren. Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook lekker:
Rucolapesto met Walnoten
Meer recepten bekijken? Bezoek hier het Bij Lon Receptenregister!