Hazelnut Delight
Wat heb je nodig voor 14 stuks?
75 gram hazelnoten, gepeld, met velletje75 gram ontpitte Medjoul dadels
2 eetlepels kokosolie, extra vierge
1 eetlepel versgeperst sinaasappelsap
2 theelepels cacaopoeder, ongezoet
1 theelepel Ceylon kaneel
snufje zout
wat gedroogde, geraspte kokos
verder nodig:
bakpapier
schone theedoek
keukenmachine/hakmolen
Hoe maak je Hazelnut Delight?
1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.2. Rooster de hazelnoten, op een met bakpapier beklede bakplaat, ongeveer 10 minuten. Halverwege de baktijd de hazelnoten even omschudden/omscheppen.
3. Haal de geroosterde hazelnoten uit de oven, doe ze in een schone theedoek, vouw dicht en wrijf de velletjes er zo veel mogelijk af. Laat de noten verder afkoelen op een bordje.
4. Maal de hazelnoten fijn met de keukenmachine/hakmolen. Doe het hazelnootmeel in een kom.
5. Meng het meel met het cacaopoeder, kaneel en zout.
6. Hak de dadels, samen met het sinaasappelsap, fijn in de machine. Voeg toe aan het hazelnootmengsel.
7. Smelt de kokosolie op zacht vuur. Giet het in de kom en meng alles met een vork of lepel goed door elkaar.
8. Vorm van dit mengsel, met de hand, 14 balletjes en leg ze op een bord. Laat de balletjes in de koelkast een paar uur opstijven.
9. Rol de balletjes dan door wat geraspte kokos. Klaar!
Koel bewaren en beperkt houdbaar.
Misschien vind je dit ook lekker:
Kokosblokken met Chocoladetopping |