vrijdag 8 december 2017

Bosvruchten Syllabub

Syllabub is een heel makkelijk dessert van slagroom. Feestelijk en lekker. Wij kochten voor dit recept de Taart en vlaaimix Bosvruchten, van Hak. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor aardbeien. 

Super makkelijk slagroomdessert met bosvruchten



Wat heb je nodig voor 4 glaasjes Syllabub?

ca. 210 gram Taart en vlaaimix bosvruchten of aardbei
250 ml slagroom
2 tot 4 theelepels kristalsuiker
wat vanillepoeder of een zakje vanillesuiker

verder nodig:
blender
eventueel eetbaar decoratiestrooisel

Hoe maak je Syllabub?

1. Klop de slagroom stijf, samen met suiker en vanillesuiker (of wat vanillepoeder in plaats van vanillesuiker).
2. Pureer in een blender de Taart en vlaaimix. Heb je gekozen voor bosvruchten? Controleer dan eventueel eerst of er echt geen pitjes meer in de kersen zitten.
3. Spatel de gepureerde Taart en vlaaimix door de slagroom. Schep het in glaasjes en bestrooi met wat decoratiestrooisel, zoals bijvoorbeeld suikerhartjes of suikerparels. Direct serveren.

Wat doe je met het de overgebleven Taart en vlaaimix? Bewaar het in een afgesloten bakje in de koelkast. Het is beperkt houdbaar. Je kunt het de volgende dag misschien wel bij vanilleijs serveren.

Houd je van witte chocolade? Dan is dit dessert misschien ook wel iets voor jou. Klik op onderstaande foto om het recept te bekijken.

Romige Witte Chocoladepudding met Vanille

Meer recepten bekijken? Bezoek het Bij Lon receptenregister!