vrijdag 10 november 2017

Kerrie-Courgettesoep

Deze maaltijdsoep maak ik graag als ik weinig tijd heb. Het kost bijna geen moeite en zo krijg je toch je dagelijkse groente binnen. Snel, lekker en romig. Een gebonden soep, door het gebruik van sojaroom. Dit is een gerecht dat bij ons heel regelmatig op tafel staat. Wie weet ben jij straks net zo enthousiast als wij.

Snelle Kerriesoep van Courgette



Wat heb je nodig voor 2 kommen soep?

1 courgette, gewassen en in stukjes gesneden
1 ui, gepeld en in stukken
2 à 3 theelepels milde kerriepoeder
1 kippenbouillonblokje (liefst zonder toevoeging E621) (of als je het vega wilt, een groentebouillonblokje)
300 ml water
flinke scheut sojaroom (wij gebruikten Alpro Soya Cuisine, pakje à 250 ml)
olijfolie

verder nodig: staafmixer

Hoe maak je Kerrie-Courgettesoep?

1. Bak de ui aan in wat olijfolie. Laat het lekker kleuren, maar niet verbranden. Als het goed bruin is komt er meer smaak vrij.

2. Voeg de kerrie toe en bak heel even, al roerend, mee.

3. Doe de courgette in de pan en roer kort om.

4. Voeg 300 ml water toe en een verkruimeld kippenbouillonblokje.

5. Kook de courgette, op zacht vuur, met deksel op de pan, in 15 minuten gaar.

6. Haal de pan van het vuur en pureer de soep tot een gladde massa.

7. Voeg een flinke scheut van de sojaroom toe. Roer goed door. Proef de soep en bepaal of het eventueel nog een scheutje extra kan gebruiken.

8. Serveer de soep in kommen en geniet!

Misschien vind je dit ook lekker:
Gnocchi met Blauwaderkaas en Spinazie

Meer recepten bekijken? Bezoek ons receptenregister!

Volg je ons al op Insta? Hier krijg je regelmatig een kijkje achter de schermen.