dinsdag 21 november 2017

Kabeljauw met Groenten uit de Oven

Ben je ook zo gek op makkelijke gerechten uit de oven? Tijdens de baktijd heb jij je handen vrij om lekker andere dingen te doen. Deze ovenschotel met kabeljauw, mozzarella en groenten smaakt goed met tagliatelle. Koken kan zo simpel zijn!

Makkelijk ovengerecht met kabeljauw en groenten



Wat heb je nodig voor 4 personen?

400 gram kabeljauwfilet, uit de diepvries
250 ml sojaroom (wij kochten Alpro Cuisine Soya)
200 gram mozzarella, in plakken gesneden
90 gram rode pesto
1 courgette, gewassen en in stukjes
1 rode paprika, gewassen, steel en zaadlijsten verwijderd en in stukken gesneden
olijfolie
zout en peper


Hoe maak je Kabeljauw met Groenten uit de Oven?

1. Verwarm de oven voor op 225 graden C.
2. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
3. Verdeel de groenten over de bodem van de schaal en leg de bevroren stukken kabeljauw erop.
4. Verdeel de plakjes mozzarella over de stukken kabeljauw.
5. Meng de rode pesto met de sojaroom. Klopt goed door met een garde.
6. Giet de sojaroom met pesto over de groenten en vis met mozzarella. Bestrooi met zout en peper.
7. Schuif de schaal de oven in en bak in ca. 35 tot 40 goudbruin en gaar. 
Heerlijk met tagliatelle en een groene salade!

Misschien vind je dit ook lekker:
Kastanjechampignonschotel
 
Neem voor nog meer recepten een kijkje in het Bij Lon receptenregister!

Volg je ons al via Instagram? Hier krijg je regelmatig een kijkje achter de schermen.