dinsdag 7 november 2017

Appel-Banaan-Kaneelbrood

Er lag nog wat fruit op de fruitschaal en dat moest nodig op. Daar maakte ik dit appel-banaan-kaneelbrood van. Een heerlijk zelfgemaakt tussendoortje. Voor dit recept heb je een keukenmachine nodig.

Dit Appel-Banaan-Kaneelbrood is zo makkelijk om te maken! Een heerlijk tussendoortje.



Wat heb je nodig voor 1 Appel-Banaan-Kaneelbrood?

2 grote appels, geschild, ontdaan van klokhuis en in kleine stukjes gesneden
2 bananen, gepeld en in plakjes gesneden
300 gram zelfrijzend bakmeel
5 dadels, ontpit en in stukjes gesneden
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels dadelstroop
2 eieren
1 eetlepel kaneelpoeder
snufje zout
roomboter voor het invetten van de vorm en wat paneermeel

verder nodig: keukenmachine (hakfunctie) en cakevorm van ongeveer 30 cm

Hoe maak je Appel-Banaan-Kaneelbrood?

1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.

2. Vet een cakevorm zorgvuldig in met roomboter en bestrooi het met een laag paneermeel. Klop het paneermeel dat niet is blijven plakken, uit de vorm.

3. Doe de plakjes banaan, stukjes appel, dadels, olijfolie, dadelstroop, eieren en kaneelpoeder in de keukenmachine en hak totdat er een gladde massa ontstaat.

4. Voeg de helft van het zelfrijzend bakmeel toe en hak, totdat het goed gemengd is. Voeg dan de rest van het meel en het snufje zout toe en zet de keukenmachine weer aan, totdat je een mooi beslag hebt.

5. Giet het beslag in de cakevorm en strijk het met een spatel glad.

6. Bak het brood in ongeveer 50 tot 55 minuten goudbruin en gaar. Laat het een kwartiertje afkoelen in de vorm. Daarna haal je het brood uit de vorm en laat je het op een rooster helemaal koud worden.

Dit Appel-Bananen-Kaneelbrood bewaar je, goed verpakt, in de koelkast. Het is beperkt houdbaar.

Misschien vind je dit ook lekker:
Speculaascake met Walnoten
Meer recepten bekijken? Klik hier om naar ons receptenregister te gaan!

Volg je ons al op Insta? Hier krijg je regelmatig een kijkje achter de schermen.