dinsdag 31 oktober 2017

Pittige Knoflookgarnalen op Zeewier

Dit voorgerecht heb je in een handomdraai op tafel staan. Ideaal voor als je eters krijgt. Het ziet er feestelijk uit en jij hoeft er niet lang voor in de keuken te staan. Dan kun je snel weer terug naar je visite. Houd je niet zo van pittig? Gebruik dan gewoon minder sambal of laat het achterwege. Breng de garnalen dan wel op smaak met wat zout.

Pittige Knoflookgarnalen op Zeewier



Wat heb je nodig voor 4 personen?

185 gram "roerbakgarnalen"
bakje zeewiersalade, 125 gram
4 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
3 theelepels sambal oelek
olijfolie 



Hoe maak je Pittige Knoflookgarnalen op Zeewier?

1. Verdeel de zeewiersalade alvast over 4 glaasjes.
2. Spoel de garnalen af in een zeef, onder de koude kraan. Laat goed uitlekken.
3. Verwarm een hapjespan op middelmatig vuur en roerbak de garnalen, in wat olijfolie, ongeveer 3 minuten.
4. Voeg dan de knoflook toe en bak deze op wat hoger vuur een minuut mee. Roer goed om.
5. Voeg de sambal toe, die je nog een minuut al roerend meebakt.
6. Controleer of de garnalen nu gaar zijn en verdeel ze over de glazen met zeewier. Geniet ervan!



Misschien vind je dit wel lekker als hoofdgerecht:
Eieren in Kokossaus

Meer recepten bekijken?

Volg je ons al op Insta?