vrijdag 13 oktober 2017

Crostini Geitenkaas uit de Oven

Krijg je visite dit weekend? Maak dan een lekker warm hapje. Deze Crostini Geitenkaas is zoet, zout en lekker sterk van smaak. Het wekt je eetlust op (mits je er niet te veel van eet), dus een ideaal hapje voordat je aan tafel gaat.

Crostini Geitenkaas met Honing, Pesto en Rozemarijn




Serveer dit hapje bijvoorbeeld 's middags, bij de borrel. Houd rekening met maximaal 3 crostini's per persoon.

Wat heb je nodig voor ongeveer 24 stuks?

160 gram zachte, verse, geitenkaas
150 gram ciabatta (afbakbrood)
1 potje rode pesto van 90 gram
1 takje verse rozemarijn, gewassen
vloeibare honing naar smaak
zwarte peper

verder nodig: stukje bakpapier en bakplaat

Hoe maak je Crostini Geitenkaas uit de Oven?

1. Verwarm de oven voor op 225 graden C.

2. Snijd de niet-afgebakken ciabatta in ongeveer 24 plakjes.

3. Besmeer elk plakje met geitenkaas.

4. Schep op elk plakje brood met geitenkaas ongeveer 1 klein theelepeltje pesto.

5. Ris de rozemarijnnaaldjes van het takje en steek er een paar in elk "bergje" pesto.

6. Besprenkel de ciabatta geitenkaas en pesto met wat honing naar smaak en bestrooi met zwarte peper.

7. Leg de 24 plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif het de oven in en bak het brood in ongeveer 8 minuten krokant. Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook lekker:
Supersnel Knoflookstokbrood
Meer recepten bekijken?

Volg je ons al op Insta?