vrijdag 20 oktober 2017

Broodje Pulled Chicken

Pulled chicken maak je super snel. Lekker pittig, zoet en met een beetje rooksmaak. Als lunch of makkelijke maaltijd, samen met een soepje. Daar word je toch gewoon heel blij van?

Zo maak je snel een lekker broodje Pulled Chicken



Wat heb je nodig voor 2 broodjes Pulled Chicken?

ca. 160 gram (bio) kipfilet
2 broodjes naar keuze (wij kozen voor Italiaanse bollen)
100 ml kippenbouillon
2 bosuien, gewassen en in dunne ringen gesneden
5 eetlepels tomatenketchup
1/2 eetlepel vloeibare honing
1 tot 2 theelepels sambal oelek
1 theelepel gerookte paprikapoeder
zout en peper
(olijf)olie

Hoe maak je Pulled Chicken?

1. Breng de kippenbouillon aan de kook. Zet het vuur zacht en leg de kipfilet in de bouillon. Kook in 10 minuten, met het deksel op de pan, zachtjes gaar. Halverwege de kooktijd de kipfilet keren.

2. Zodra de kipfilet gaar is, haal je de pan van het vuur. Laat de filet gewoon in het hete water staan, terwijl je de saus maakt.

3. Bak in een pan met een scheutje olijfolie de bosui aan op zacht vuur. Voeg het gerookte paprikapoeder toe en bak kort mee. 

4. Dan kan de ketchup in de pan, samen met de honing en de sambal. Verwarm en roer door totdat het gaat koken en zet dan het vuur heel zacht. 

5. Haal de kipfilet uit de pan en trek het met twee vorken uit elkaar, in smalle reepjes.

6. Het vuur onder de pan saus kan uit. Schep de kip in de pan. Roer totdat alle kip bedekt is met een laagje saus. Proef en breng verder op smaak met zout en peper.

7. Snijd de broodjes open. Schep de pulled chicken erop en serveer. Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook lekker:
Wortel-Gembersoep
Meer recepten bekijken?

Volg je ons al op Insta?