vrijdag 8 september 2017

Tagliatelle met Kip in Champignon-Roomsaus

Dit is echt comfort food. Iets wat je waarschijnlijk niet al te vaak moet eten, want het is verre van slank. Een ideaal verwenrecept voor het weekend dus! Zeker als het buiten herfstig is.

Tagliatelle met Kip in Champignon-Roomsaus



Wat heb je nodig voor 2 personen?

2 (bio) kipflilets
400 gram champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
160 gram tagliatelle
200 ml slagroom
1 rode ui, gepeld en in grove stukken gesneden
1 teentje knoflook, gepeld en uitgeperst
naaldjes van 2 takjes verse, gewassen, tijm
zout en peper
(olijf)olie

Hoe maak je Tagliatelle met Kip in Champignon-Roomsaus?

1. Zet een pan met water op het vuur voor de pasta.

2. Bak de ui en champignons goudbruin in een hapjespan met wat olijfolie.

3. Voeg de slagroom, tijmnaaldjes en het uitgeperste knoflookteentje toe. Roer goed door, laat het aan de kook komen en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur zacht.

4. Bak de kipfilet aan beide kanten op hoog vuur kort aan in een pan met wat olijfolie. Leg de kip hierna in de pan met de saus om verder gaar te worden.

5. Laat de kipfilet in de saus, op zacht tot middelmatig vuur, in ongeveer 20 minuten gaar worden. Draai af en toe om en zorg dat het goed in de saus ligt. Doe geen deksel op de pan.

6. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7. Haal de gare kipfilet uit de pan en leg even op een bordje. Roer de gekookte tagliatelle door de romige champignonsaus.

8. Schep de tagliatelle op de borden en leg de kipfilet op de pasta. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Heerlijk met rucola!

Misschien vind je dit ook lekker:
Vega Spaghetti Bolognese


Meer recepten bekijken?

Volg je ons al op Insta?