vrijdag 15 september 2017

Puntpaprika-Linzensoep

Op zaterdag bijvoorbeeld, is het vaak fijn om een makkelijke maaltijd te maken. Dat hoeft heus niet ongezond te zijn. Deze stevige Puntpaprika-Linzensoep zit vol goede voedingsstoffen. Je hebt het in een handomdraai op tafel staan.

Puntpaprika-Linzensoep

 

Wat heb je nodig voor 3 tot 4 personen?

3 puntpaprika's, schoongemaakt en in stukjes gesneden
200 gram gare linzen (wij gebruikten een zak van Hak)
45 gram basmatirijst (basmatirijst van Lassie gebruiken wij graag)
1 rode ui, gepeld en in stukjes gesneden
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
2 groentebouillontabletten van goede kwaliteit
2 theelepels gerookte paprikapoeder
2 laurierblaadjes
300 ml water
eventueel scheutje room
(olijf)olie

Hoe maak je Puntpaprika-Linzensoep?

1. Bak de ui goudbruin, in een pan met een beetje (olijf)olie.
2. Voeg de puntpaprika en het paprikapoeder toe en bak even mee.
3. Doe de tomatenblokjes in de pan, samen met het water, de bouillonblokjes, de laurierbladeren en de gare linzen.
4. Breng de inhoud van de pan aan de kook.
5. Draai het vuur zachter zodra het kookt en voeg dan de rijst toe.
6. Laat de soep 20 minuten, zonder deksel, koken op zacht vuur. Zorg dat de rijst niet aankoekt op de bodem van de pan. Dit voorkom je door regelmatig te roeren.
7. Haal de laurier uit de pan. Schep de soep in de kommen en garneer eventueel met wat room.

Misschien vind je dit ook lekker:
Zoete Aardappel-Preisoep

Wil je meer recepten bekijken? Bezoek dan ons receptenregister.

Volg je ons al op Insta? Voor een kijkje achter de "schermen" en inspiratie.