vrijdag 22 september 2017

Peterselie Tapenade

Ja! Weer iets lekkers voor op een stukje stokbrood. Tapenade van peterselie. Heel lekker. Zo wordt je weekend nóg leuker. Lekker drankje erbij en vieren dat weekend!

Peterselie Tapenade...smeerbaar geluk!



Wat heb je nodig voor een bakje tapenade?

30 gram krulpeterselie, gewassen
3 eetlepels gepelde zonnebloempitten
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
zout en peper
olijfolie

verder nodig:
hakmolen (van de staafmixer)

Hoe maak je Peterselie Tapenade?

1. Rooster de zonnebloempitten goudbruin, in een pan zonder olie of vet. Laat afkoelen op een bordje.

2. Snijd de peterselie (ook de steeltjes) klein.

3. Doe de peterselie, zonnebloempitten, knoflook, zout en peper, een flinke scheut olijfolie in de hakmolen. Hak zeer fijn.

4. Controleer of je de tapenade dun genoeg vindt. Zo niet, dan voeg je nog wat olijfolie toe en meng je dit er nog even door.

5. Doe de tapenade van peterselie in een bakje en bewaar zolang in de koelkast. Het is beperkt houdbaar. Niet dat je je daar druk om hoeft te maken, want deze gaat heel snel op! Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook lekker:
Mediterraanse Smeerkaas
Meer lekkers bekijken?

Volg je ons al op Insta?