vrijdag 29 september 2017

Oosterse Broccolisoep

Een kruidig soepje van broccoli, geschikt als voorgerecht. Romig door de sesampasta en met de frisse smaak van onder andere gember en citroengras. Dat is een lekkere start van je maaltijd!

Oosterse Broccolisoep; romig, kruidig en fris




Wat heb je nodig voor 4 personen? (Let op: dit recept bevat een klein beetje alcohol)

1 liter groentebouillon
ca. 500 gram broccoli, in roosjes gesneden en gewassen
2 uien, gepeld en gesnipperd
een stuk verse gember, van ongeveer 4 cm lang, geschild en in kleine stukjes gesneden
2 tenen knoflook, gepeld en in stukjes gesneden
2 eetlepels sesampasta zonder zout (tahin)
2 theelepels korianderpoeder
2 theelepels citroengraspoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 eetlepel zoute sojasaus 
1 eetlepel rijstwijn (verkrijgbaar bij de toko)
(olijf)olie

verder nodig: staafmixer

Hoe maak je Oosterse Broccolisoep?

1. Bak de uien goudbruin, in een soeppan met een beetje olijfolie.

2. Voeg de gember, knoflook, het korianderpoeder, komijnpoeder en citroengraspoeder toe. Bak een minuutje, op zacht vuur, mee en roer intussen goed door.

3. Doe de bouillon bij het ui-mengsel in de pan, samen met de broccoli. Breng aan de kook.

4. Kook de broccoli goed gaar in ongeveer 10 tot 15 minuten.

5. Haal de pan van het vuur. Voeg de sojasaus, rijstwijn en de tahin (sesampasta) toe. 

6. Pureer de soep met de staafmixer, tot een egale massa.
Geniet ervan!

Wat eet je dan als hoofdgerecht? Bijvoorbeeld dit:
Pittige Bami met Garnalen

Meer recepten bekijken?

Volg je ons al op Instagram?