dinsdag 26 september 2017

Kerriestoof

Dit bijgerecht is voor echte kerriefanaten. Een romige stoofpot met courgette en kikkererwten. Een stukje kip past er goed bij. Je kunt het ook als vega hoofdgerecht eten, voor 2 personen. 

Kerriestoof, met courgette en kikkererwten



Wat heb je nodig voor 3 à 4 personen als bijgerecht?

1 courgette, gewassen en in stukjes gesneden
215 gram gare kikkererwten
125 gram crème fraîche
1 1/2 groentebouillonblokje, van goede kwaliteit (liefst zonder ingrediënt E621)
2 eetlepels milde kerriepoeder
olijfolie

Hoe maak je Kerriestoof?

1. Bak in een pan met een beetje olijfolie de courgette een paar minuutjes op middelmatig vuur. Voeg dan de kerrie toe en bak even mee.

2. Voeg de crème fraîche toe, roer door. Verkruimel 1 1/2 bouillonblokje erboven en meng goed door.

3. Doe de gare, uitgelekte, kikkererwten in de pan met de courgette. Schep door.

4. Breng aan de kook en zet het vuur zacht. Laat, onder af en toe roeren, ongeveer 10 minuutjes pruttelen.

Eet het met kip en een lekkere groene salade of sperziebonen, bijvoorbeeld. Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook lekker:
Geroerbakte Mediterrane Courgette


Meer recepten bekijken?

Volg je ons al op Insta?