woensdag 6 september 2017

Eieren in Kokossaus

Als je dit gerecht klaarmaakt, dan wordt het smullen geblazen! Moet je wel van kokos houden, natuurlijk. Het is een feestje op je bord. Heerlijk met rijst en sperziebonen!

Eieren in Kokossaus



Wat heb je nodig voor 2 personen?

4 hardgekookte en gepelde eieren
1 rode ui, gepeld en in grove stukken gesneden
250 ml kokosmelk
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
2 eetlepels zoute sojasaus (bijvoorbeeld Kikkoman)
2 eetlepels geraspte (gedroogde) kokos
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel laospoeder
(rijst)olie
eventueel wat kleingesneden rode peper

Hoe maak je Eieren in Kokossaus?

1. Rooster de geraspte kokos, onder voortdurend roeren, in een droge koekenpan (zonder vet/olie) goudbruin. Laat afkoelen op een bordje.

2. Bak de rode ui in een hapjespan met een beetje (rijst)olie goudbruin.

3. Voeg de korianderpoeder, komijnpoeder, laospoeder toe aan de pan met ui en roer even door.

4. Schenk de kokosmelk bij de ui en kruiden in de pan. Voeg de zoute sojasaus en uitgeperste knoflook toe. Roer door. Leg de hardgekookte, gepelde, eieren in de saus en breng aan de kook. Laat zachtjes koken en roer af en toe, totdat de eieren goed warm zijn.

5. Schep de eieren in een schaal, schenk de kokossaus erover en bestrooi met de geroosterde, geraspte kokos. Strooi er eventueel nog wat kleingesneden rode peper over. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker:


Pindasoep
Meer recepten zien? Neem een kijkje in ons receptenregister!

Volg je ons al op Insta? Voor achtergrondinfo en meer inspiratie.