Citroenkoekjes met Maanzaad

Deze wil je echt proberen. Geloof het maar, want ze zijn veel te lekker. Bovendien gaat het heerlijk ruiken in huis als je de koekjes bakt. Daar wordt een mens toch gewoon heel gelukkig van!

Citroenkoekjes met Maanzaad



Wat heb je nodig voor ongeveer 20 koekjes?

200 gram bloem
150 gram koude roomboter, in blokjes gesneden
80 gram witte basterdsuiker
rasp van 1 gewassen en onbehandelde citroen
1 eierdooier
1 eetlepel maanzaad
snufje zout

verder nodig:
bakpapier

Hoe maak je Citroenkoekjes met Maanzaad?

Meng alle droge ingrediënten in een kom. Voeg de eierdooier toe, de citroenrasp en de boter. Kneed alles door elkaar totdat er een deegbal ontstaat. Dan stop je meteen met kneden en leg je het deeg, afgedekt, in de koelkast. Laat het daar een half uurtje rusten.

Verwarm de oven voor op 150 graden C. Haal het deeg uit de koelkast, rol het uit tot nog net iets minder dik dan 1/2 cm en steek er ronde koeken uit met bijvoorbeeld een glas (doorsnede van ongeveer 61/2 cm). Je kunt natuurlijk ook speciale koekvormpjes gebruiken. Leg de koeken op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de plaat in de oven en bak ze ongeveer 25 minuten.

Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Bewaar ze in een luchtdichte trommel of pot. Geniet ervan!

Liever een volkoren koekje? Ga voor Haver-Speltkoekjes!