dinsdag 29 augustus 2017

Gebakken Appel met Honing, Amandelen en Griekse Yoghurt

Hoe iets eenvoudigs zo lekker kan zijn, merk je als je dit dessert proeft. Het is een soort appeltaart met slagroom, maar dan gezonder. Mooi meegenomen.


Gebakken Appel met Honing, Amandelen en Yoghurt



Wat heb je nodig voor 1 persoon?

1 zoete, rode, appel (bijvoorbeeld Royal Gala)
2 tot 3 eetlepels Griekse Yoghurt
1 eetlepel vloeibare honing
flinke snuf (ceylon) kaneel
wat geschaafde amandelen
olijfolie

Hoe maak je Gebakken Appel met Honing, Amandelen en Yoghurt?

1. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan, zonder olie of vet, al omscheppend goudbruin. Laat afkoelen op een bordje.

2. Was de appel, haal het klokhuis eruit en snijd in partjes. Je hoeft de appel niet te schillen, kan natuurlijk wel als je dat wilt.

3. Bak de appel in een pan, met een beetje olijfolie, op middelmatig vuur. Zodra het goudbruin is, zet je het vuur uit. Voeg dan 1 eetlepel honing toe aan de pan en schep de appel goed door de honing. Haal de appel uit de pan, leg het op een bord.

4. Lepel de Griekse yoghurt erover, bestrooi met de geroosterde amandelen en voorzie het van een flinke snuf kaneel. Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook lekker:
Appelcake met Kaneel
Meer recepten bekijken? Ga dan naar ons receptenregister!

Volg je ons al op Insta? Dan leer je Bij Lon nog beter kennen.