vrijdag 7 juli 2017

Vega Spaghetti Bolognese

Nu weet ik niet wat ik lekkerder vind, spaghetti bolognese of vega spaghetti bolognese. Ze zijn allebei heerlijk en heel anders. Je zult blij verrast zijn door de volle smaak van deze vega spaghetti bolognese. Het staat ook super snel op tafel. We maken het binnenkort weer. Dit is echt een blijvertje.

Vega Spaghetti Bolognese



Wat heb je nodig voor 3 personen?

150 gram volkoren spaghetti
390 gram pastasaus met basilicum (Wij gebruikten ah eigen merk bio. Daar zitten geen vervelende toevoegingen in.)
200 gram gare linzen (Wij gebruikten gare linzen uit een zak van Hak.)
2 puntpaprika's, gewassen, steel en zaadlijsten verwijderd en paprika in stukjes gesneden
1 ui, gepeld en gesnipperd
2 theelepels provençaalse kruiden
geraspte parmezaanse kaas
olijfolie
zout en peper


Hoe maak je Vega Spaghetti Bolognese?

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 
2. Fruit intussen de ui in een hapjespan, met een scheutje olijfolie.

3. Voeg de paprika toe en bak op middelmatig vuur een paar minuten mee.

4. Doe de pastasaus in de pan en voeg de provençaalse kruiden en de linzen toe. Roer door en breng aan de kook. Laat zachtjes pruttelen totdat de pasta gaar is.

5. Meng de spaghetti door de saus. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de parmezaanse kaas. Geniet ervan en eet er bijvoorbeeld nog een lekkere salade bij.
 
Misschien vind je de versie met vlees ook lekker:
Spaghetti Bolognese

Benieuwd naar andere recepten? Kijk dan in ons receptenregister!

Volg je ons al op Instagram?

Geen opmerkingen: