woensdag 19 juli 2017

Spaghetti met Sperziebonen en Mozzarella

We hebben sperziebonen geplukt in de moestuin. Die zijn zo lekker! Met ingrediënten die verder nog in huis waren, ontstond dit nieuwe recept. Een echt zomers gerecht, met romige mozzarella, verse basilicum en knoflook. 

Spaghetti met Sperziebonen en Mozzarella


Wat heb je nodig voor 2 personen?

ca. 300 gram sperziebonen, gewassen, gehaard en gebroken
200 gram mozzarella, in plakken gesneden
150 gram (volkoren) spaghetti
1 flinke teen knoflook, gepeld en uitgeperst
verse basilicumbladeren naar smaak, gewassen
olijfolie, ca. 2 eetlepels
zout en peper

Hoe maak je Spaghetti met Sperziebonen en Mozzarella?

1. Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Kook tegelijkertijd, in een andere pan met water, de boontjes in ongeveer 7 tot 10 minuten gaar.

3. Meng in een kommetje de olie met de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

4. Leg de gare, afgegoten, spaghetti in een schaal. Verdeel de gare sperziebonen erover. 

5. Leg de plakken mozzarella op de pasta met sperziebonen.

6. Lepel de knoflookolie over de mozzarella, sperziebonen en pasta. 

7. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

8. Bestrooi met wat verse basilicumbladeren. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker:
Spaghetti Bolognese
Meer recepten bekijken? Ga dan naar ons receptenregister!

Volg je ons al op instagram? 

Geen opmerkingen: