vrijdag 14 juli 2017

Pizza Calzone met Mozzarella en Ham

Zin in comfort food? Probeer eens deze pizza calzone. Het deeg kun je ook zelf maken. Maak een dubbele portie van het pizzadeeg en vries het in. Dan heb je ook iets voor later, als je geen zin of minder tijd hebt.

Pizza Calzone met Mozzarella en Ham



Wat heb je nodig voor 2 personen?

1 portie pizzadeeg voor 2 personen (kijk onderaan dit bericht hoe je het maakt)
200 gram mozzarella
100 gram yorkham (plakjes)
2 flinke eetlepels groene pesto
olijfolie
bakpapier

Hoe maak je Pizza Calzone met Mozzarella en Ham?

1. Verwarm de oven voor (heteluchtoven) op 200 graden C.

2. Verdeel het deeg in twee stukken. Vorm er bollen van en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de uitgerolde stukken deeg erop.

4. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over beide stukken deeg. Leg het op één kant, zodat je de andere kant er straks overheen kunt vouwen. Laat de randen vrij.

5. De plakjes ham snijd je in stukjes en verdeel je over de mozzarella. Schep op de ham een flinke eetlepel pesto.

6. Maak de randen van het deeg vochtig met water, zodat het deeg beter plakt. Vouw het deeg over de vulling en knijp het zeer goed vast.

7. Bestrijk de bovenkant van beide pizza's met olijfolie. Schuif de bakplaat de oven in en bak de pizza's in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar.

Eet er een lekkere salade bij. Geniet ervan!

Hoe maak je zelf pizzadeeg voor 2 personen?


Je kunt het deeg van bloem maken, of half bloem en half volkorenmeel. Het eerste is het lekkerst en het tweede gezonder. 

300 gram bloem of 150 gram bloem en 150 gram volkorenmeel
nog wat bloem om te kneden
zakje gist van 7 gram
4 eetlepels olijfolie
150 ml lauw water (iets meer bij half bloem en half volkorenmeel)
zout


Doe de bloem in een kom, meng het met de olie, gist, water en zout. Zorg ervoor dat je de gist en het zout niet direct op elkaar strooit, maar houd ze een beetje uit elkaar, anders werkt je gist niet. Kneed goed, totdat je een elastisch deeg krijgt. Strooi er wat bloem bij als het te veel plakt en schenk er nog wat water bij als het te droog aanvoelt. Dit duurt wel even, liefst zo'n 5 tot 10 minuten. Leef je lekker uit.

Laat het deeg een uur rijzen, leg er een bord op om de kom af te dekken. Zet het op een plek waar het minimaal zo'n 20 graden is. Niet te koud dus. Na een uur kneed je het deeg nog even door en rol je het met een deegroller uit. 


Misschien vind je dit ook lekker:
Indiase Pizza

Meer recepten bekijken? Ga dan naar ons receptenregister!

Volg je ons al op Instagram?
 

Geen opmerkingen: