woensdag 5 juli 2017

Piadina met Courgettelinten en Knoflooksaus

Piadina is een plat Italiaans brood. Het is zo'n feest om het te vullen met kort gebakken courgettelinten, knoflooksaus en nog een aantal andere, heerlijke zelfgemaakte, smaakmakers. Weer een nieuw recept om ons moestuinoverschot aan courgettes in te verwerken :-) Dat is geen straf. Snel proberen en genieten!


Piadina met Courgettelinten en Knoflooksaus



Je koopt deze broden "gewoon" bij de supermarkt. Er zitten 4 piadine in een pak. Je kunt het zeer waarschijnlijk vinden in het schap bij de Italiaanse producten. Wij gebruikten de piadine van het merk Loriana. Je kunt eventueel ook flatbread gebruiken, of anders tortilla's, maar een piadina smaakt net weer even anders (vind ik). Als hoofdgerecht voor 2 personen heb je 4 piadine nodig.


Wat heb je nodig voor 4 gevulde piadine?

1 pak met 4 piadine
1 flinke courgette, gewassen en met een dunschiller in linten gesneden
1 kleine ui, gepeld en in kleine stukjes gesneden
5 eetlepels yoghurt
1 eetlepel gepelde zonnebloempitten
1 tot 2 zongedroogde tomaten (wij gebruikten de gedroogde, niet op olie)
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel sambal oelek
1 1/2 theelepel za'atar (deze kruiden zijn verkrijgbaar in de supermarkt) 
parmezaanse kaas naar smaak, geraspt of maak kleine plakjes met de dunschiller
scheutje balsamico-azijn
olijfolie
eventueel een staafmixer met hakmolen


Hoe maak je Piadina met Courgette en Knoflooksaus?

1. Doe de fijngesneden ui in een bakje en giet er een scheut balsamicoazijn bij. Roer door en laat, afgedekt in de koelkast, ongeveer een half uur marineren.

2. Meng de knoflook, sambal en komijn door de yoghurt. Dek ook dit schaaltje af en zet het koel weg.

3. Rooster, in een droge koekenpan zonder olie of vet, de zonnebloempitten goudbruin. Laat afkoelen op een bordje.

4. Doe in een hakmolen de gedroogde tomaat en giet er een flinke scheut olijfolie bij. Hak zo fijn mogelijk. Je kunt het eventueel ook met de hand fijnsnijden en er daarna wat olie doorheen mengen. 

5. Maak de piadine stuk voor stuk aan beide kanten warm in een koekenpan, zonder olie of vet. Houd ze warm tussen twee borden of in folie.

6. Bak in een koekenpan, met een scheutje olijfolie, de courgetteslierten tot ze net zacht zijn. Dit duurt waarschijnlijk niet langer dan een minuut.

7. Vul de piadine met de courgette, schep er wat knoflooksaus over, bestrooi met de uien in balsamico, geroosterde zonnebloempitten, gemalen zongedroogde tomaat (naar smaak), za'atar en wat parmezaanse kaas. Zout is niet nodig, omdat de zongedroogde tomaat hier al voor zorgt. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker:
Wrap Kip met Mangochutney en Spek

Meer recepten bekijken? Bezoek snel ons receptenregister!

Volg je ons al op Instagram?





2 opmerkingen:

Sylvia zei

Leuk recept!

Madelon zei

Dank je, Sylvia!