vrijdag 28 juli 2017

Geroerbakte Mediterrane Courgette

Als je veel courgette in de moestuin hebt, ga je vanzelf experimenteren. We hebben weer een nieuw recept voor je. Dit bijgerecht is zó eenvoudig en zó lekker! Het staat in een handomdraai op tafel. Geniet van deze volle, mediterrane smaken. 


Geroerbakte Courgette



Wat heb je nodig voor 2 personen?

1 courgette
2 zongedroogde tomaten, in kleine stukjes gesneden (de gedroogde soort zonder olie, die in een zakje zit)
2 theelepels provençaalse kruiden
1 teen knoflook, gepeld en in kleine stukjes gesneden
zout en peper
geraspte parmezaanse kaas naar smaak
olijfolie

Hoe maak je Geroerbakte Courgette Met Kruiden en Zongedroogde Tomaat?

1. Was de courgette, snijd in de lengte doormidden. Snijd de helften in dunne plakjes. 

2. Bak de courgette in wat olijfolie, totdat het zacht begint te worden. Dit duurt maar een paar minuten.

3. Voeg de provençaalse kruiden, knoflook en zongedroogde tomaat toe. Bak al roerend even mee.

4. Breng de courgette op smaak met zout, peper en strooi er wat geraspte parmezaanse kaas over. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker:
Courgettepannenkoekjes
Meer recepten bekijken? 

Volg je ons al op Instagram?

2 opmerkingen:

Nicole zei

Wij hebben ook courgettes in de tuin en het is wel eens een uitdaging om telkens iets nieuws te bedenken ;)

Madelon zei

Een uitdaging is het zeker, Nicole :-)