dinsdag 4 juli 2017

Bloemkoolschotel met Kip en Satésaus

Zo eet je bloemkool weer eens heel anders! De saus maak je natuurlijk heel makkelijk zelf. Deze bloemkoolschotel met kip en satésaus, smaakt heerlijk met rijst. Geniet ervan!

Bloemkoolschotel met Kip en Satésaus




Wat heb je nodig voor 4 personen?

1 kleine bloemkool, in kleine roosjes gesneden en gewassen
450 gram champignons, schoongemaakt en in plakken gesneden
200 gram (bio) kipfilet, in stukjes gesneden
1 bosje bosuien, schoongemaakt en in grove ringen gesneden
1 ui, gepeld en in grove stukken gesneden
1 teentje knoflook, gepeld en in kleine stukjes gesneden
2 flinke eetlepels pindakaas
2 eetlepels zoute sojasaus
2 theelepels komijnpoeder
1 theelepel sambal oelek
water
olie

Hoe maak je Bloemkoolschotel met Kip en Satésaus?

1. Kook de bloemkool in een pan met ruim kokend water, in ongeveer 5 minuten, beetgaar. Giet af, laat uitlekken in een vergiet.

2. Bak in een hapjespan of wok met een scheutje olie, de ui aan. Voeg de kip toe en bak een aantal minuten mee. 

3. Doe het komijnpoeder in de pan en roer even goed door. Voeg dan de champignons toe,  en bak een paar minuutjes mee.

4. Schep de pindakaas, samen met de knoflook, sojasaus en sambal in de pan. Voeg een scheutje water toe en roer het door de groenten. Is de saus te dik? Schenk er dan nog een beetje water bij. Bedenk wel dat de champignons zo waarschijnlijk ook nog vocht loslaten.

5. Roer de bloemkool door de groenten, kip en saus in de pan. Laat de saus met de groenten even zachtjes pruttelen en voeg dan 2/3 van de bosui toe. Roer door.

6. Zodra de bloemkool weer goed warm is, is het gerecht klaar. Controleer voor alle zekerheid of de kip ook echt gaar is.

7. Schep het gerecht in een schaal en bestrooi met de achtergehouden bosui. Heerlijk met rijst.

Misschien vind je dit ook lekker:
Kip in Tomatensaus
Meer recepten bekijken? Ga dan snel naar ons receptenregister!

Volg je ons al op Instagram?

 





Geen opmerkingen: