dinsdag 18 juli 2017

Bieflapjes met Champignons

Romige en kruidige champignons maken rosbieflapjes nóg lekkerder. Je ziet het vlees nog net op de foto hieronder. Verder is het bedolven onder de champignons. Heerlijk! Eet er groenten en aardappels bij.


Bieflapjes met Champignons



Wat heb je nodig voor ongeveer 3 personen?

ca. 300 gram rosbieflapjes à la minute
400 gram champignons, schoongemaakt en in plakken gesneden
2 eetlepels crème fraîche
1 ui, gepeld en in stukken gesneden
1 teentje knoflook, gepeld en uitgeperst
2 theelepels gerookte paprikapoeder
(platte) peterselie naar smaak, gewassen
olijfolie
zout en peper

Hoe maak je Bieflapjes met Champignons?

1. Bak de ui aan in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg de champignons toe zodra de ui begint te kleuren.

2. Roer de champignons door de ui en bak een paar minuten. Voeg dan het paprikapoeder toe en bak even mee.

3. Dan mag de crème fraîche en de knoflook in de pan. Roer het door het champignonmengsel en breng op smaak met zout en peper. Zet de pan op zacht vuur, terwijl je ondertussen de rosbieflapjes bakt.

4. Bestrooi het vlees eventueel met wat zout en peper. Bak de rosbieflapjes in een pan met een scheutje olijfolie op hoog vuur in 2 tot 3 minuten goudbruin. Regelmatig keren. 

5. Leg de rosbieflapjes op een schaal. Roer de peterselie door het champignonmengsel. Schep de champignons op het vlees. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker:

Champignonragout met Eekhoorntjesbrood en Prei
Meer recepten bekijken? Ga dan snel naar ons receptenregister!

Volg je ons al op Instagram?


Geen opmerkingen: