dinsdag 20 juni 2017

Wortel-Biet-Radijssalade

Met dit warme weer eten we vaker salade. Het is een echte verwennerij, met al die lekkere ingrediënten. Deze wortel-biet-radijssalade kun je met van alles combineren. Wij aten het met geitenkaas, tomaatjes, gerookte kip en olijven. 

Wortel-Biet-Radijssalade




Wat heb je nodig voor 2 personen?

Voor de salade:
2 handjes spinazie, gewassen
1 bos radijs, schoongemaakt
6 cherrytomaten
2 wortelen, schoongemaakt
1 rauwe biet, geschild (Wij gebruikten chioggia uit de moestuin, maar je kunt ook gewone biet gebruiken. Daarom ziet deze salade er wat lichter uit, dan bij gebruik van rode biet.)
wat verse bieslook, gewassen

Voor de dressing:
2 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel vloeibare honing
2 theelepels Franse mosterd

Voor erbij:
100 gram gerookte kipfilet, in plakken gesneden
2 eetlepels groene olijven zonder pit
100 gram verse geitenkaas, in plakjes

Verder nodig:
eventueel wat peper
rasp of keukenmachine

Hoe maak je Wortel-Biet-Radijssalade?

1. Rasp de wortel, biet en radijs met de hand of in de keukenmachine.

2. Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Meng dit door de geraspte groenten.

3. Leg de spinazie op een groot bord. Schep de salade erop.

4. Leg alle ingrediënten voor erbij, ernaast.

5. Garneer met wat verse bieslook en bestrooi eventueel met wat peper.

Deze salade smaakt heerlijk met wat stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter! Hier vind je het recept:

 
Homemade Knoflookboter
Kijk in ons receptenregister voor nog meer lekkere recepten!


Volg je ons al op Instagram?

 

Geen opmerkingen: