Viskoekjes met Zoete Aardappel

Hier worden wij blij van! Misschien jullie straks ook wel. Viskoekjes van zoete aardappel. Heerlijk om te dippen in wat chilisaus. Lekker als snack, voorgerecht, bijgerecht of misschien wel lunch. Aan jou de keus!


Viskoekjes



Wat heb je nodig voor ongeveer 15 stuks?

ca. 630 gram zoete aardappelen
1 blikje roze zalm (213 gram) (Wij gebruikten Wilde Roze Zalm van John West.)
2 bosuien, gewassen en in ringen gesneden
1 ei, losgeklopt
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels korianderpoeder
1 theelepel sambal
(rijst)olie
zout en peper
wat verse koriander
chilisaus voor erbij
verder nodig: bakpapier

Hoe maak je Viskoekjes met Zoete Aardappel?

1. Schil de zoete aardappelen, snijd in blokjes en was even. Kook ze gaar in een pan met ruim water, ongeveer 15 minuten.

2. Giet de stukken zoete aardappel af en spoel ze af in een vergiet, onder de koude kraan. Laat goed uitlekken. Prak de stukjes aardappel fijn met een vork op een bord, totdat het puree is.

3. Haal de zalm uit het blikje en verwijder huid en graatjes. Doe de vis in een grote schaal en voeg de bosuien, het ei, komijnpoeder, korianderpoeder, de sambal en zoete aardappelpuree toe. Roer alles goed door. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

4. Leg een bakplaat klaar op het aanrecht en bekleed het met bakpapier. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden C.

5. Vorm ongeveer 15 koekjes, met de hand, ter grootte van ongeveer 5 cm doorsnede. Zorg dat ze ongeveer 1,5 cm dik zijn.

6. Bak de koekjes om en om aan, in een koekenpan met wat rijstolie, op middelmatig vuur. Je bakt er ongeveer 4 tegelijk. Ze moeten net een beetje bruin zijn. Wees voorzichtig bij het omkeren, want de koekjes zijn vrij zacht. Gebruik hiervoor een bakspaan. Leg de koekjes daarna op de bakplaat, bekleed met bakpapier. 

7. Zodra alle koekjes op de bakplaat liggen, schuif je ze de oven in. Bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Je hoeft ze tussentijds niet om te draaien.

8. Haal ze uit de oven. Leg ze in een schaal of op een bord. Bestrooi de viskoekjes met wat verse koriander en serveer met chilisaus. Geniet ervan!


Misschien vind je dit ook lekker!

Geitenkaasjes in Spek met Honing en Tijm
Wil je meer recepten bekijken? Kijk dan in ons receptenregister!

Volg je ons al op Instagram?