Snelle Appelrol

Een heerlijk alternatief voor appelgebak. Je maakt het van bladerdeeg. Voor als je sneller iets lekkers uit de oven wilt halen.

Snelle Appelrol




Wat heb je nodig voor 1 Snelle Appelrol?

2 flinke appels, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden
1 pak vers bladerdeeg van 270 gram
2 theelepels kaneel
3 eetlepels kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
poedersuiker
bakpapier

Hoe maak je Snelle Appelrol?


1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.

2. Meng de kristalsuiker, vanillesuiker en het kaneel door de appelstukjes, in een kom. Roer goed door en laat even staan.

3. Leg de lap deeg op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Schep de stukjes appel op één kant van het deeg, bijvoorbeeld de rechterkant, in de lengte. Houd de randen vrij.

4. Maak de randen van het deeg nat met water en til de linkerkant over de rechterkant met de appelstukjes. Druk de randen goed aan.

5. Schuif de bakplaat met deegrol de oven in en bak het in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin.

6. Laat de appelrol iets afkoelen en bestrooi daarna met poedersuiker. Snijd in plakken en serveer er eventueel slagroom bij.

Misschien vind je dit ook lekker:

https://bijlon.blogspot.nl/2016/08/bladerdeegtaartjes-met-frambozen.html
Bladerdeegtaartjes met frambozen
Meer lekkere recepten bekijken? Kijk dan in ons receptenregister!

Volg je ons al op Instagram? Voor nog meer inspiratie.