Romige Witte Chocoladepudding met Vanille

Ja, ja, ja... tijd voor een toetje. Het is bijna weekend dus willen we graag extra verwennerij. Ga snel naar de winkel en koop slagroom, witte chocolade en... een vanillestokje. Dan kun jij er ook van genieten.

Romige Witte Chocoladepudding met Vanille




Wat heb je nodig voor 4 glaasjes?

250 ml slagroom
100 gram witte chocolade
vanillestokje
1 theelepel suiker
eventuele garnering: frambozen of pure chocolade

Hoe maak je Romige Witte Chocoladepudding met Vanille?

1. Voeg de suiker toe aan de slagroom en klop stijf.

2. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Snijd het vanillestokje open en schraap leeg. Roer het door de gesmolten chocolade.

3. Pak een spatel en meng de chocolade nu snel door de slagroom.

4. Schep de pudding in 4 glazen en laat tenminste 4 uur opstijven in de koelkast.

5. Garneer eventueel met frambozen of geraspte, pure, chocolade. 

De pudding kun je prima een dag van tevoren maken. Bewaar het in de koelkast. Garneren doe je pas net voordat je dit dessert serveert.

Misschien vind je dit ook lekker:
Limoncello-roomdessert
Meer recepten bekijken? Kijk dan in ons receptenregister!

Volg je ons al op Instagram?