dinsdag 27 juni 2017

Aardappelsalade met Kerrie

Een hele andere aardappelsalade dan je misschien gewend bent, is deze met kerrie. Dit bijgerecht smaakt heerlijk bij een stukje vlees en wat groenten. Ook lekker bij de bbq, met wat stokbrood en zelfgemaakte knoflookboter. Serveer er een gekookt ei bij voor nog meer verwennerij. Probeer het maar en geniet ervan!


Aardappelsalade met Kerrie



Wat heb je nodig voor 4 tot 6 personen?

1 kg vastkokende aardappelen, geschild, in tweeën gesneden en gespoeld met koud water
1 puntpaprika, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
125 g crème fraîche
1 eetlepel mosterd
2 bosuien, gewassen en in kleine ringen gesneden
2 theelepels kerriepoeder
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
zout en peper

Hoe maak je Aardappelsalade met Kerrie?

1. Kook de aardappelen in een pan met water in ongeveer 15 minuten gaar. Spoel af onder de koude kraan en laat goed uitlekken en nog wat verder afkoelen.

2. Snijd de aardappelen in plakjes en leg ze in een schaal. Meng in een kleinere schaal de crème fraîche met de mosterd, kerriepoeder en knoflook.

3. Meng de "dressing" voorzichtig door de aardappelplakjes. Voeg dan de stukjes puntpaprika, bosui en knoflook toe en schep door. Breng op smaak met zout en peper.

4. Dek de schaal af en laat het in de koelkast ijskoud worden. Tot gebruik koel bewaren en beperkt houdbaar.

Wil je deze Aardappelsalade bij de bbq serveren en ben je op zoek naar een recept voor Homemade Knoflookboter? Lees dan snel verder!




Wil je graag nog meer recepten bekijken? Ga dan snel naar ons receptenregister!

Volg je ons al op Instagram?

Geen opmerkingen: