vrijdag 5 mei 2017

Quesadillas met Spek

Deze quesadillas hebben bijna niets meer met Mexicaans eten te maken. De ingredi├źnten smaken nogal Italiaans. Maar dat mag de pret niet drukken. Een snack vol smaak die je ook makkelijk bij de borrel kunt serveren.


Quesadillas met Spek



Wat heb je nodig voor 4 personen?

2 bloemtortilla's
4 plakjes (bio) ontbijtspek
2 handjes pittige, geraspte, kaas
1 klein blikje tomatenpuree
1 theelepel gedroogde oregano

Hoe maak je Quesadillas met Spek?

1. Bak het spek knapperig in een koekenpan, zonder olie of vet. Laat de plakjes uitlekken op keukenpapier. 

2. Smeer 1 tortilla in met tomatenpuree. Verdeel de oregano erover en leg het spek erop. Bestrooi met de geraspte kaas. 

3. Leg de andere tortilla erop en druk goed aan. Bak in een koekenpan, zonder vet of olie, op matig vuur, aan beide kanten goudbruin. De kaas moet gesmolten zijn. 

4. Haal uit de pan en snijd de tortilla-tosti in vieren. Eet smakelijk! 

Misschien vind je Wrap Kip met Mangochutney en Spek ook lekker. Snijd het in plakjes en serveer eventueel met een prikkertje erin. Klik op de foto voor het recept.
Wrap Kip met Mangochutney en Spek

Voor meer inspiratie neem je een kijk je in ons receptenregister!

Volg je ons al op Instagram? Neem snel een kijkje!

Geen opmerkingen: