dinsdag 2 mei 2017

Kruidig Gehaktbrood met Feta

Gehaktbrood maak je heel makkelijk in de oven. Het heeft de vorm van brood en je kunt er plakken van snijden. Dit gehaktbrood smaakt kruidig en is gevuld met feta. Lekker bij groenten en gebakken aardappelen.

Kruidig Gehaktbrood met Feta



Wat het je nodig voor ruim 6 personen?

600 gram (bio) half-om-halfgehakt
150 gram feta, in blokjes gesneden
3 eetlepels gedroogde oregano
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
2 eieren
1 blikje tomatenpuree
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
paneermeel
zout en peper
bakpapier

Hoe maak je Kruidig Gehaktbrood met Feta?

1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. 

2. Meng het gehakt met de kruiden, de eieren, tomatenpuree en knoflook. Kneed, of prak met een vork, alles door elkaar. 

3. Maak er een stevig geheel van door toevoeging van wat paneermeel. Voeg wat zout en peper toe en kneed of prak nog even door. 

4. Pak de helft van het gehaktmengsel en druk het plat. Dit gaat het beste op de bakplaat, met een stuk bakpapier erop. 

5. Verdeel de blokjes feta erover, maar laat de randen vrij. 

6. De andere helft gehakt maak je nu ook plat (op bijvoorbeeld een snijplank of een bord) en deze leg je als een dakje over de feta. Druk de randen goed aan. Duw het gehakt met je handen voorzichtig in de vorm van een rond brood. Zorg dat nergens een opening is waar de feta uit kan komen. 

7. Schuif de bakplaat met gehakt de oven in. Bak in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen voordat je het gaat snijden. Geniet ervan!

Heb je nog gehaktbrood over? Koud is het ook heel lekker. Bewaar het in de koelkast voor de volgende dag.

Misschien vind je dit ook lekker:
Spaghetti Bolognese

Meer lekkere recepten vind je in ons receptenregister! 

Geen opmerkingen: